De weg van verbinding

Vanmorgen was ik bij een collega een kopje thee drinken. We kregen het over de mooie weg die ieder mens maakt, die verbinding zoekt met de Bron. De stadia die je moet doorlopen voor dat je steeds meer gaat vertrouwen op je gidsen en je eigen waarheid. Ik zal proberen dit uit te leggen. Net als heel veel mensen kamp ik met onzekerheid. Toen ik zoekende was, kwam ik bij mijn collega in de praktijk terecht. Door haar ben ik de opleiding tot kinesioloog gaan volgen. En ik wilde mijn praktijk net zo runnen als zij dit doet. Eigenlijk was ik bezig haar te kopiëren zou je kunnen zeggen. Vooral goed na-apen, want zij kan het toch goed? Vreemd hè, dat de praktijk niet van de grond kwam? Ik kan er nu wel om lachen, toen vond ik het een afgang.

Dit was echter voordat ik echt contact kreeg met mijn gidsen. Sinds die tijd is er zoveel gebeurd.. Ik ben letterlijk en figuurlijk bij de hand genomen en mocht ik mijn eigen kracht gaan ontdekken en ontwikkelen. Steeds meer deuren gaan sindsdien voor me open, zolang ik er maar op vertrouw dat het op mijn manier en op mijn tijd komt. Die synchroniciteit is heel opvallend. Heb ik het druk met andere zaken, belt er echt niemand. Maar ben ik ontspannen en heb ik tijd, kan ik ervan uitgaan dat zich weer iemand meld die mij nodig heeft.

Deze flow is heel prettig. Tenminste als mijn controlerende, paranoïde persoonlijkheid geen roet in het eten gooit. Wat zodra die de overhand krijgt, gaat het wringen. Dan wil ik juist meer of minder werk etc. Kortom onduidelijkheid. Terwijl als ik er gewoon vanuit ga dat de juiste mensen op de juiste tijd bij me komen, ik ontspannen en zelfverzekerd kan blijven. Dit is slechts een voorbeeld, maar zo werkt het met vrijwel alle zaken in je leven. Dus je ontwikkeling gaat op jouw tempo, de verbinding met de Bron op jouw manier, je mag echt je eigen weg lopen. Je hoeft het niet volgens de wijze van een ander te doen, want dit is jouw reis! Dit is, wat jou uniek maakt. Dit is jouw bijdrage van ervaringen die ieder mag beleven van de Bron. Geniet van jouw eigen reis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *