Zin of onzin?

Gisteren kreeg ik door mijn gids een brief gedicteerd voor iemand die kortgeleden haar partner heeft verloren. Hoe gaat dat dan in zijn werk? Ik hoor in mijn hoofd dat ik moet schrijven. Het gaat gepaard met een enorme warmte in mijn lichaam. De energie van de zielen zijn dan erg dichtbij. Voor mij is het het gemakkelijkste om een stuk papier te pakken en dan maak ik mijn hoofd helemaal leeg. Ik zet mijn pen op papier en dan begint het schrijven. De woorden komen als vanzelf uit mijn pen vloeien. Mijn pen wordt gestuurd door de energie. Van te voren heb ik werkelijk geen idee waar het over zal gaan. Net als deze blog overigens. Deze blogs schrijf ik op dezelfde manier. De energie zorgt ervoor dat de gedachtengolven mij bereiken, zodat ik heel vlot door kan schrijven. Vooral niet na gaan denken, want dan lukt het niet meer.

Afijn, het werd een brief aan een mens die verdriet heeft. Er werd beloofd dat degene die ze verloren had in haar beleving, toch echt heel veel bij haar is. Alleen merkt ze dit zelf niet op. Ze twijfelde dan ook behoorlijk aan de inhoud van mijn brief. Er werd haar een mooie belofte gedaan: als het haar tijd zou zijn om over te gaan, zou ze door haar partner worden opgehaald. Het gaat er niet om hoe je geleefd hebt. Je mag altijd terug komen naar de Bron. Iedereen, zonder uitzondering.

Haar reactie was: ik begrijp er niets van! En daar heb ik over nagedacht. Het moet ook beslist raar klinken om dit te horen en zo’n bericht te vertrouwen als je zelf de energie niet kunt voelen. Helemaal als je vol verdriet zit over het verlies. Heel begrijpelijk. Maar is het daarom onzin? Als je het niet begrijpt? Of is het te mooi om te geloven? Denk je dat je het niet waard bent om terug te mogen naar de Bron?

Of is het onzin omdat het misschien wel uit mijzelf komt. Dat het iets is wat ik haar toewens vanuit mijn hart? Maar wederom, is het dan onzin? Onze ziel is volgens mij een deel van deze Bron. Dus ook al zou het geheel en al uit mijzelf voortvloeien, komt het dan alsnog niet uit de Bron? Jij mag het zeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *