Memory

kun je je het spelletje memory nog herinneren? Daar was je als kind steengoed in, weet je nog? Vooral als je dit speelde met je ouders, was het een eitje om ze te verslaan. Hoe ouder we worden hoe minder we lijken te onthouden. Hierin kunnen we een voorbeeld nemen aan kinderen. Het gemak waarmee ze de plaats onthouden waar het kaartje ligt, is prachtig. Vaak weten kinderen ook nog precies waar we vandaan komen. Kinderen vertrouwen nog heel erg op hun gevoel, iets wat we in de loop der jaren wat vergeten in de meeste gevallen. Toch klopt dit gevoel meestal. Herinner je je nog dat je ouders zeiden dat de plaats van kaartje niet klopte? en wat voelde het goed als je dan triomfantelijk kon tonen dat jij het bij het rechte eind had in plaats van zij…

Het is dus eigenlijk heel jammer dat we in de loop der jaren ons oergevoel een beetje kwijtraken. We durven niet meer te vertrouwen op onze intuïtie, want dat wordt vaak niet aangemoedigd. Sterker nog, we moeten toch eigenlijk wel in de pas meelopen. De grote mensen die weten het… Je leert te werken met je ratio in plaats van je gevoel. je hoort je aan de regels te houden. Niet zelf bedenken wat voor jou goed werkt. En dat, terwijl de energie zo op een manier tegen ons spreekt, die precies bij ons past.

Ik daag je daarom uit om op onderzoek uit te gaan. Draai eens een kaartje om en onderzoek of dit bij jou past. Vind je met deze stroming je verbinding met de energie? Kun je je tweelingziel vinden, het duplicaatkaartje? Of is dit het niet en moet je even een pauze inlassen. Wachten op het juiste moment om de desbetreffende tweelingkaartjes bij elkaar te zoeken? Soms is het niet erg om even geduld te hebben. Terwijl een ander een gedeelte blootlegt, kun jij hiervan profiteren. En misschien kun je dan wel meerdere paren maken. Stel je eens voor hoe geweldig dit zou voelen! De euforie! Misschien kom je dan wel als winnaar uit de strijd. Door met de meeste paren te eindigen. Je ziet om je heen allerlei tweelingkaartjes. Je kunt overal de hand in zien van de levensenergie zelf. Zoek de kaartjes die bij jou passen, waar je het gevoel hebt, je eigen waarheid te hebben gevonden. Jij weet namelijk alleen wat bij jou past. En er zijn meer dan genoeg mogelijkheden, kaartjes genoeg voor iedereen.

En als jouw ziel dan de ene kaart is, dan is de levensenergie het duplicaatkaartje. Jij hebt net zoveel in je mars als de levensenergie. Je bent gelijkwaardig. Het is een partnerschap. Lukt het je niet om dit als een mogelijkheid te zien, dan pak je een andere theorie. Dat is nu maar net welke kaartjes bij jou passen. En verlies je het spel, dan begin je toch gewoon een nieuw spel? M.a.w. dan leef je toch nog een leven? Je mag er net zo lang over doen als je wilt. Het spel is pas gespeeld als je geen angst meer hebt voor het donker, en het licht kunt zien in alles. Dat wil niet zeggen dat er geen donkere periodes in je leven zullen zijn, maar je hebt wel het oervertrouwen in een goede afloop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *