Zelfeducatie

Als het gaat om energiewerk, zal je zelf de nodige stappen moeten doen. Het komt je niet vanzelf aanwaaien. Het heeft de nodige moeite gekost om samen met mijn gids te kunnen schrijven. Ik wilde dit heel erg graag leren, en het ging niet direct van een leien dakje. Toch bleef ik volhouden en uiteindelijk lukte het om zinnen op het papier te krijgen. Nog voordat ik automatisch kon schrijven, had ik al kennis gemaakt met energiewerk door de kinesiologie. Daar heb ik veel van geleerd, met name over de meridianen. Ook werd er verteld dat je heel veel kon oplossen door op bepaalde punten in het lichaam extra energie te geven. Toch wist ik diep van binnen dat dit niet mijn pad was om te gaan. Ik wilde meer. Ik wilde weten hoe het nu zat met de wereld die bestond uit energie, het hiernamaals. Dus nogmaals ging ik me heel erg verdiepen in deze materie en ik las alles wat los en vast zat.

Wat ik echter gemakshalve vergat was het volgende: diep van binnen voelen! Want hoe meer ik las, des te meer ik ging twijfelen over de energie. Want de één zegt dit, en de ander zegt dat. Altijd had ik de neiging de expertise bij een ander neer te leggen. Als ze iets beweerden, dacht ik: dan zal het wel kloppen. Diegene zal het wel beter weten dan ik..

Maar toen ik eindelijk had geleerd om het automatisch schrift te gebruiken, ging er een wereld voor me open. Keer op keer werd en word ik uitgedaagd om zelf mijn mening te vormen, zelf te voelen, en zelf de expert te worden. Wat dat zijn we namelijk allemaal zelf. Er is maar 1 die weet hoe jij het beste functioneert, en dat ben jij zelf! Wat voelt voor jou goed? Waar word je blij van? Wat wil je gaan doen? Kun je het van een andere kant bekijken? Mijn gids daagt me dan ook regelmatig uit om zelf te kiezen. Of het nu gaat over werk, hobby, familie, vrienden etc. Inmiddels heb ik mezelf heel goed leren kennen. Zo weet ik bijvoorbeeld, dat als ik iets wil creëren, ik het echt moet willen! Vastbesloten zijn dat het gaat lukken. En dan werkt de energie met me mee. Ben ik twijfelachtig, dan gebeurt er niets. Ik mag mijn leven in eigen handen nemen en ervaren wat ik wil ervaren. Uiteraard binnen mijn plannen die ik heb geschreven voor ik naar de aarde kwam. Realistische doelen moet je kunnen halen, maar dan wel met eigen inzet en zelflerend vermogen. Ellen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *