Helen van littekens op je ziel

De case die ik ga bespreken heeft te maken met het helen van onzichtbare littekens, de littekens op je ziel. Er kwam een vrouwelijke cliënt in de praktijk. Ze was een aantal jaren geleden behandeld voor borstkanker, een aandoening die veel voorkomt helaas. Van de ziekte was ze genezen verklaard. Ze moet uiteraard nog altijd onder controle blijven, maar de reden voor haar bezoek in de praktijk was een andere. Ze wilde graag weer echt vrouw zijn. Zich sexy kunnen voelen, ondanks de littekens. De operatie had zijn littekens uiteraard nagelaten. De vrouw vertelde dat de eerste tijd na de operatie ze alleen maar bezig is geweest met overleven. Hoe haar lichaam eruit zou komen te zien was absoluut niet belangrijk, al hadden ze beide borsten afgezet…

Inmiddels zijn we zoals gezegd een aantal jaren verder en langzamerhand begint één kant van de boezem wat te zakken vanwege de leeftijd. De aangedane kant , stijf van het littekenweefsel, zakt echter niet mee. Dus er ontstaat ook gekleed een verschil te bespeuren. Grootte verschil en gaafheid verschil. De vrouw verteld dat ze van overleven weer meer relaxed is gaan leven. Angst dat het terugkomt heeft ze niet. Ze kan er vrij nuchter over nadenken zegt ze. Waar ze met name tegenaan loopt is, dat ze zich absoluut niet meer aantrekkelijk voelt. Het maakt daarbij niet uit wat haar man ook tegen haar zegt. Ze weet dat hij nog steeds evenveel van haar houdt als vroeger. De verminking van je lichaam is dus ook een verminking in je ziel. Kennelijk heeft haar brein een link gemaakt dat je alleen als je er gaaf uitziet sexy kunt zijn. Uiteraard heeft dit alles te maken met een slecht zelfbeeld. Dit is niet een zaak die op zichzelf staat. Er spelen daarin vele dingen mee. Opvoeding, maatschappij, kerk etc. Feitelijk is het zich niet sexy voelen een uitvloeisel van de vraag die ze zichzelf stelt: ben ik wel goed genoeg?

Mijn gids Mo verteld me wat ik moet doen in een case zoals dit. Ten eerste wordt er vaak gevraagd welke overtuigingen meespelen in dit verhaal. Ik vraag de vrouw ze op papier te zetten. Ze heeft een mooie waslijst gemaakt. Variërend van: Ik kan nooit meer naar de sauna, tot: ik ben het niet waard de vrouw van X te zijn? Hiervan test ik de stress die erop zit. Na de behandeling test ik dit na, zodat je kunt zien in hoeverre we bereikt hebben wat we wilden, nl. dat de negatieve overtuigingen weg gaan. Meestal kijken we ook even waar deze overtuigingen vandaan komen. Meestal zijn ze niet eens van onszelf, maar terug te voeren op opvoeding of maatschappij.

Daarna kan het zijn dat de oude overtuigingen uit het lichaam losgemaakt moeten worden. In dat geval wordt je door de Universele Energie zelf bewogen. Ik raak de cliënt niet aan! Dit is een vreemde gewaarwording. Je beweegt je lichaam, zonder dat je het zelf stuurt. Zit er iets in je hersenen vast, dan wordt je gevraagd een situatie nogmaals in je hoofd te beleven, als een filmpje. Vaak komen er heel veel emoties los op dat moment. De Universele Energie heelt ter plekke het gebeurde. De volgende keer dat je het nogmaals overdenkt, voelt de stress al minder.

In onze case, heb ik eerst de overtuigingen aangepakt met mijn gids Mo, en een sessie daarna de geestelijk vastzittende trauma’s. Na de behandeling voel je je meestal erg moe, maar wel heel ontspannen. Ondanks dat het misschien heel vreemd op u overkomt, kan ik u zeggen dat het op mijn cliënten ook heel vertrouwd overkomt. Intiem, zou je kunnen zeggen. De gidsen merken je diepste gedachtes op, zonder dat je die aan mij als medium hoeft te vertellen als je dit niet wilt. Maar soms kan het ook heel prettig zijn , je hart eens te luchten. De vrouw uit onze case voelt zich na drie sessies al een heel stuk beter. Ik ben blij dat ik haar verhaal hier mocht schrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *