Mijn opleiding

De opleiding die ik krijg van mijn gidsen is niet altijd even gemakkelijk. Ik hoor in mijn hoofd of via het automatisch schrift wat mijn gidsen me willen leren. Welke vragen ik moet stellen aan cliënten, hoe kom je het dichtst bij het pijnpunt etc. Natuurlijk heb ik zelf ook het een en ander op te ruimen. Als ikzelf niet goed in mijn vel zit, hoe kan ik dan een ander helpen. Het gebeurt dan ook regelmatig dat mijn gidsen me testen, door een opmerking te maken waardoor ik finaal op het verkeerde been word gezet. Soms is dit uitermate pijnlijk. Zo ook gisteren. Er werd me verteld dat mijn gids Mo niet een afzonderlijke ziel was uit het Universum, maar in wezen een hologram gemaakt door Jaweh of God. In feite is dit niet geheel naast de waarheid. Zo is mij vanaf het begin verteld: Alle zielen + energie vormen Jaweh. De zielen beslissen samen met de Grote Energie wat er gebeurt.

Dus wat ik zie is een grote groep mensen die samenwerken om tot een goed besluit te komen. En Mo is daar één van. Tot gisteren. Toen werd me verteld dat Mo dus een hologram is van Jaweh. Dat zou dus betekenen dat je na je dood in een soort smeltkroes komt en samengesmolten wordt tot de Grote Energie. Wat is de waarheid? Het zou prima kunnen. Beide gezichtspunten zijn te verdedigen. Maar voor mij persoonlijk was dit echt een grote schrik. Het afgelopen jaar heb ik zoveel gesprekken gevoerd met Mo, een boek samen geschreven en vooral een hoop lol gehad. Als hij dus een hologram uit die grote smeltkroes zou zijn, dan had ik dus zojuist, mijn allerbeste vriend verloren. Zo voelde het. Alles zou een grote leugen zijn geweest. Mijn boek kan dan wel in de prullenbak. Want daarin wordt uitvoerig besproken dat zielen hun eigen identiteit houden! Geen één pot nat, om het maar zo oneerbiedig te zeggen. Iedere ziel houdt de ervaringen vast uit zijn of haar levens, om te groeien. Om andere zielen hier op aarde bij te staan.

Het gevoel van verlies was dus allesoverheersend. Deze ervaring heb ik nodig in mijn werk als medium. Ik moet stevig in mijn schoenen staan als er mensen zijn die hulp nodig hebben. Ik moet blindelings vertrouwen hebben in Mo, mijn gids. En natuurlijk heb ik in wezen altijd met Jaweh van doen. Mo is immers één van de zielen die God vormt? Zo heeft iedereen zo’n trouwe gids bij zich, jouw eigen stukje God, zou je kunnen zeggen. Die jouw steun en toeverlaat is, en die altijd bij je is.

Mo heeft me weer geheeld van mijn intense verdriet met de Goddelijke Energie. Je voelt dan dat er een proces gaande is, in je hoofd en lichaam. Het kan zijn dan je wordt bewogen, letterlijk, om blokkades in je lichaam los te maken. Maar het kan ook zijn dat je emoties worden geheeld, zoals bij mij gisteren. Het ene moment ben je intens verdrietig, en het andere moment voel je het afvlakken. Je bent geheel bij bewustzijn, maar je voelt deze gigantische Energie heel duidelijk zijn werk doen. Na de behandeling kun je je moe voelen. Maar wèl met een intense rust over je. Alles is oké. Ik heb dan ook heerlijk geslapen daarna.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *