Het is een klein wonder

“Wat is gezondheid? In onze beleving, dat je je lekker voelt. Zowel geestelijk, lichamelijk, maar zeker dat je ziel zich gehoord voelt. Dus dat je leeft volgens je ziel. Dit zullen we verder gaan uitleggen.

Je bent geneigd allereerst naar het lichaam te kijken. Is het ontbreken van ziektes in alle soorten gezondheid? Je lichaam werkt perfect. Maar wat als je depressief bent? Je geest werkt niet 100%, of je kampt met een geestelijke aandoening? Dan ben je dus niet gezond. Dan ben je ziek,  ook al is er in eerste instantie niets aan je te zien.

En je zielengezondheid heeft te maken met een stukje geluk. Ben je tevreden met je leven. Leef je vanuit je hart? Als je waardering geeft, ontvang je het dan ook terug? Doe je, wat jou gelukkig maakt? Of is het overleven? Kun je je ontwikkelen of zit je muurvast? Wordt er van je gehouden? Ben je in staat zelf van iemand te houden? Bij een goede zielsgezondheid hoort een gezonde geest. En zijn deze twee gezond, dan kun je qua lichamelijke gezondheid heel veel aan! Je mindset is verschrikkelijk belangrijk!

Zie het als je taak om je ziel, geest en lichaam gezond te houden. De balans is snel verstoord, waardoor het ziek worden op de loer ligt. Dus probeer zo goed mogelijk te voelen waar jouw onbalans zit. En stuur bij, waar nodig. Zodat je de kans krijgt te herstellen van lichamelijke-, geestelijke- en zielsvermoeidheid. We komen hier op terug, wees niet bang. We gaan het allemaal uitleggen. Het is belangrijk te realiseren dat het allemaal met elkaar samenwerkt. Een mens is een klein universum op zichzelf. Het is een klein wonder! Mo”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *