Jezelf liefhebben

jezelf liefhebben is misschien wel het moeilijkste wat er is. Al vanaf je jongste jaren worden er bepaalde waarde-oordelen over jou de wereld ingestuurd. Je zou ze bijna gaan geloven! Zo Kunnen mensen in je omgeving je heel gemakkelijk een minderwaardigheidsgevoel aanpraten. Door te zeggen dat je het waarschijnlijk niet kunt bijvoorbeeld. Hoeveel pijn doet dit in de kinderziel. De boodschap die binnenkomt is de volgende: IK BEN NIET GOED GENOEG. Iets waar heel veel mensen last van hebben. Bijna niemand is altijd zelfbewust en vol vertrouwen in zichzelf. Toch is dit vaak helemaal niet nodig. Als je bedenkt dat het helemaal niet de bedoeling is dat alles perfect en foutloos moet zijn. Want juist door het maken van slechte keuzes leren we een heleboel. Een volgende keer zullen we vast anders reageren omdat de oplossing die we nu hebben gebruikt niet het gewenste resultaat opleverde toch?

Hoe fijn zou het zijn als we van elkaar elkaars fouten zouden accepteren zonder al te veel gezeur. Dan is het veel gemakkelijker om van jezelf te houden. Maak je een fout? Geeft niks, volgende keer beter. Je hebt iets geleerd. Dit hoeft niet ingewreven te worden door iemand anders. Iedereen heeft recht op het maken van fouten, en op het zoeken van een andere oplossing. Dit maakt dat de persoon maar ook de ziel groeit. De ziel van de mens weet als geen ander waar het toe in staat is. Het is prachtig, liefdevol. Hebben we hat daarom nodig een ander te beschadigen door diegene te wijzen op tekortkomingen? Nee, elkaar helpen op een vriendschappelijke manier is toch veel fijner? Daar krijg je eigenwaarde van en kun je lekkerder leven.

Iedereen is waardevol op zijn of haar eigen wijze. En je mag gerust jezelf liefhebben. JE BENT GOED GENOEG! Sterker nog, je bent precies zoals je moet zijn. Verander alleen als je dit zelf wilt, niet omdat een ander je daartoe aanzet op welke manier dan ook. Wees jezelf, je bent prachtig. Mo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *